Potrošnja konca – uprošćeno izračunavanje




          Česta je potreba za izračunavanjem potrošnje konca. Ako kupujete konac, sigurno ne želite da plaćate nešto što bi vam stajalo ne upotrebljivo, ako ste nalogodavac, sigurno ne želite da dajete više konca nekome nego što je potrebno jer to bi bio čist trošak.
         
Izračunavanje potrošnje konca je zadatak koji iziskuje dosta vremena. Promenom modela sve se računa ponovo, pregledaju se svi šavovi, popisuju mašine i tipovi uboda koji su korišćeni, mere se veličine itd.


          Američka kompanija koja proizvodi konac “American & Efird” (A&E) je taj proces pokušala da uprosti pre svega svojim klijentima a zatim je rešenje ponudila i javno. Oni nam kroz program ANECALC dozvoljavaju da se koristimo njihovim računicama. Jako je uprošćeno i bilo ko ko se razume u izradu odeće i mašine koje se koriste može lako da dodje do rešenja.

koliko konca se troši pri šivenju tekstilna industrija i svet


ANECALC je u stvari MS Excel dokument koji dozvoljava korisniku lake promene u pogledu mašina i tipova bodova. Napravili su spisak odeće i dali neke svoje srednje vrednosti kao i rezultate u metrima odnosno jardama. Uglavnom su operacije odredjenog artikla date ali po potrebi ih korisnik sam menja (dodaje odnosno oduzima).

          Isprobajte i sami, besplatno je i lako:

Sajt je naravno na engleskom (Američka kompanija) ali imaju bogat izbor modela: ženske i muške pantalone, košulje, razne majice,… Lak je za upotrebu; odaberete željeni model, sačuvate datoteku, otvorite je na svom računaru i možete početi proračun.

Коментари

Популарни постови са овог блога

Kvarovi mašina za šivenje (i rešenja)

Kako izračunati (pretvoriti) metre u kilograme i obratno

Izrada šablona za krojenje